Training ‘wandelen met wielen’ voor vrijwilligers

Een groep van 12 vrijwilligers van verschillende organisaties nam deel aan de rolstoeltraining in de Karspelhof, georganiseerd door het Servicepunt Vrijwilligerswerk. Tijdens deze training leerden zij meer over de fijne kneepjes van het rolstoel rijden.

Fysiotherapeut Eric Busstra, van Fysiotherapie Midden-Drenthe, begon met uitleg over de rolstoel zelf. Daarna volgde uitleg van Aaltje Baumans, van team welzijn Spectrum, over het omgaan met mensen in een rolstoel. Respect voor de persoon die in de stoel zit stond hierin centraal. Vaak wordt er niet met mensen maar over mensen heen gepraat. Onder andere het maken van oogcontact is hierin belangrijk.
Daarna was er een binnen- en een buitencircuit. Zes rolstoelen met daarin vrijwilligers, werden door de overige vrijwilligers over een parcours gereden. Eerst in de grote zaal langs pionnen, daarna volgden buiten meer obstakels. De stoepranden, hellingen en oneffen ondergrond maakten het uitdagend. Eric had het maar druk met de uitleg, maar er werd ook veel gelachen. Terug in de Karspelhof werd de training gezamenlijk afgesloten. De deelnemers kijken terug op een leuke en vooral nuttige bijeenkomst.