Spectrum wint scholingspakket van mondzorg Vitadent Academy

Bij Zorggroep Drenthe blijven medewerkers zich ontwikkelen. Niet alleen binnen de mogelijkheden van de organisatie, medewerkers nemen hier zelf ook initiatief in. Zo werd er in september 2023 door locatie Spectrum meegedaan met een winactie voor een scholingspakket mondzorg van Vitadent Academy t.w.v. 10.000,-!

Op initiatief van collega’s Nienke, Weda, Stiena, Aaltje, Warna en Esther werd er een mooie motivatie samengesteld en ingestuurd.

Motivatie: “Hoe poets je nou precies de tanden? Is het alleen tandenpoetsen of hoe zat dat ook alweer? Voor onze leuke, enthousiaste en gemotiveerde teams binnen Spectrum zou een scholing mondzorg van Vitadent een goede aanvulling zijn op de kennis die wij al, of toch net niet helemaal, bezitten. Binnen Spectrum zijn wij in ontwikkeling naar verpleeghuiszorg, mondzorg is daarin een zeer belangrijk onderdeel en je kan er nooit genoeg kennis over opdoen.”

Blij en trots zijn de collega’s, Spectrum heeft de prijs gewonnen! Op 8 april jl. is de cheque overhandigd aan Spectrum. De komende tijd wordt er in samenspraak met Vitadent Academy klinische lessen georganiseerd. In de klinische lessen worden alle basisprincipes, theorie en bijbehorende handelingen behandelt. Deze lessen zullen worden gegeven aan medewerkers van Spectrum en aandachtsvelders mondzorg. Aandachtsvelders mondzorg helpen hun collega's om blijvend aandacht te hebben voor het onderwerp mondzorg. Daarnaast wordt er digitaal lesmateriaal (e-learnings) aangeschaft.