Nog meer NLdoet activiteiten bij Zorggroep Drenthe

NLdoet, georganiseerd door het Oranje Fonds, is een jaarlijks terugkerende activiteit. Zo ook in De Vijverhof en Spectrum!

 

In De Vijverhof werd het dit jaar over een andere boeg gegooid. In samenwerking met het Dr. Nassau College uit Norg kwamen 16 leerlingen een klus klaren. Wat die klus was? Een high tea organiseren op alle huiskamers.

Afgelopen vrijdag was het voor onze bewoners zover! De leerlingen hebben er samen met de docenten en welzijnsmedewerkers van De Vijverhof een fantastisch feestje van gemaakt. De high tea bestond uit o.a. heerlijke wrap, cupcakes, brownies, sandwiches en nog veel meer. De keuze was reuze! De high tea werd muzikaal ondersteund door het duo ‘Mit Mekoar’. Na de high tea en het muzikale optreden was er genoeg ruimte voor spelletjes met de bewoners. Het was een groot succes! Wij willen het Dr. Nassau College bedanken voor de fantastische dag en de nieuwe samenwerking.

In Spectrum werd er afgelopen vrijdag ook lekker genoten, er werd namelijk samen gekookt! Samen koken betekende met elkaar zorgen voor een lekkere, gezonde en gezellige maaltijd. Vrijwilligers van de Rabobank en vrijwilligers van Spectrum waren er om onze bewoners te ondersteunen bij deze activiteit.

Bewoners van alle afdelingen konden meedoen of er gezellig bij zitten om van de beleving te genieten. Het was een gezellige boel! Groentes voor de soep werden gesneden en stonden te pruttelen in de pan. De heerlijke geur verspreidde zich op de afdeling. Andere bewoners waren druk in de weer om sandwiches te maken en op de verpleegafdeling werd een heerlijke griesmeelpap met abrikozen gemaakt.
Na het koken werd er natuurlijk van al het lekkers genoten. Wij willen alle aanwezige vrijwilligers bedanken voor deze geslaagde dag!