Meet & Greet met kunstenaar in Galerie Mozaiek

Op donderdag 11 januari vond een inspirerende Meet & Greet plaats in Galerie Mozaiek. Beeldend kunstenaar Peter Verboom ging in dialoog met bewoners van Mozaiek.

Verboom, wiens zoektocht naar kinderlijke spontaniteit nooit is gestopt, creëert kunstwerken door gebruik te maken van voorwerpen die hij ontdekt in o.a. kringloopwinkels. Zijn objecten dienen als verbeelding van zijn diepste gevoelens en gedachten.

Een opvallend stuk uit zijn tentoonstelling is het beeld 'Polarisatie', ontstaan na een bezoek aan een supermarkt vol geïrriteerde en boze mensen. Het kunstwerk weerspiegelt op indringende wijze de spanningen en tegenstellingen in de maatschappij. Een ander intrigerend werk, 'Het Labyrint', symboliseert de zoektocht in het leven, waarbij de kunstenaar de kijker uitnodigt om de betekenis ervan te ontdekken.

Met een knipoog naar zijn eigen persoonlijkheid toont Verboom zijn eigenwijze en recalcitrante kant in zijn zelfportret. Zijn kunst ademt het motto: ‘De mensheid gaat ten onder door niet te spelen’.

De Meet & Greet bleek een levendige en boeiende ontmoeting te zijn. Peter Verboom deelde enthousiast zijn verhalen en inzichten over zijn werk, terwijl de bewoners van Mozaiek met interesse en nieuwsgierigheid vragen stelden. Het succes van deze activiteit staat vast en de galerie is van plan om in de toekomst soortgelijke ontmoetingen te organiseren met andere exposanten. Galerie Mozaiek blijft daarmee een bruisende plek waar kunstenaars en bewoners op een unieke manier samenkomen!